Misszió és emlékezet


Misszió

A Horn Gyula Virtuális Múzeum azért jött létre, hogy adózzunk a volt miniszterelnök emlékének, s kiemeljük személyének fontosságát. Horn Gyula munkásságával, vezetésével mind a hazai, mind az európai baloldal számára példát mutatott, és segítette hazánk integrációját a nyugati világba a szovjet fennhatóság megszűnése előtt és után. Azzal a céllal hívtuk életre ezt a honlapot, hogy érdemben foglalkozzunk egy kivételes politikussal, akinek Magyarország és Európai is sokat köszönhet, azonban úgy gondoljuk, a munka itt nem érhet véget.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy abból a nagymennyiségű adatból, amelyet Horn Gyula életanyaga, a hozzá kapcsolódó dokumentáció tartalmaz, tudományos igényű, szisztematikus feldolgozáson alapuló összefogó munka szülessen meg. Ez az akadémiai munka nem kizárólag Horn Gyula életművének megörökítését szolgálná, de közelebb vinne minket ahhoz, hogy teljesebb képet kapjunk Magyarország újkori történetéről is. A honlapot létrehozó és üzemeltető Táncsics Mihály Alapítvány lehetőségei szerint meg kíván tenni mindent annak érdekében, hogy egy ilyen munka is napvilágot láthasson az elkövetkezőkben.

Dr. Baja Ferenc,
A Táncsics Mihály Alapítvány Elnöke

 

Emlékezet

Horn Gyula Virtuális Múzeum a volt miniszterelnök emléke előtt tiszteleg mindazzal a tudás-, és képanyaggal, amely az évek során összegyűlt erről a kivételes tehetségű politikusról és államférfiról. Ezen felül információt és tájékozódási lehetőséget biztosít mindazoknak, akik tanulmányi vagy egyéb célból érdeklődnek a rendszerváltás eme tágan értelmezett időszakáról, a politikai helyzet alakulásáról, vagy magáról Horn Gyuláról.


Lakossági fórum

Abban a társadalomban, amelyben az információhoz való hozzáférés jelentheti a boldogulás kulcsát, ez a honlap hozzájárul felhasználóinak szellemi gazdagodásához, világképük alakításához és képes egy felületetet biztosítani mindazoknak a polgároknak, vagy akár szervezeteknek, akik szintén fontosnak tartják Horn Gyula emlékének megőrzését, s az általa hangsúlyozott szociáldemokrata értékeknek a megteremtését hazánkban. A közös élő emlékezet azt jelenti, hogy az olvasók és érdeklődők megoszthatják saját gondolataikat, vagy akár tárgyi emlékeiket a volt miniszterelnökről.


Választók körében

Várjuk tehát a személyes emlékezet lenyomatait mindenkitől, aki akár Horn Gyula munkatársaként, párttársaként, barátjaként, szakmai partnereként, vagy éppen lakossági fórumokon, beszélgetéseken szerzett élményeiből megosztásra érdemesnek tartja együttműködésük, találkozásuk felidézését.

Ezekből válogatott tartalom szerkesztett formában folyamatosan kerül fel a honlapra.
Amennyiben szeretné megosztani személyes emlékeiket Horn Gyuláról, levelét küldje az emlekezet_kukac_horngyula.com címre.

Köszönjük előre is!


Horn Gyula és Suchman Tamás